En bransch i förändring tavlornas återkomst

Om jag säger tavlor så säger du säkert https://mynewart.se och det är inte konstigt för det är det fler som gör. Tavlor på nätet har blivit den senaste hypén. Fler än 2 miljoner svenskar säger att de letat men int efunnit ett bra sätt att köpa tavlor på nätet. Det verkar som många är ute efter och jagar dessa två miljoner människor och den marknad som de för med sig. Tanken har länge varit att tavlor inte kunnat säljas på nätet. Men marknaden vinner som man brukar säga, det är viktigt att det blir rätt för kunderna och att man når dem på rätt ställen. Nu är rätt ställe ute på nätet, frakten ska vara snabb och det ska finnas tusentals motiv att välja mellan om kunden själv får som den vill enligt den senaste marknadsundersökningen.

Vidare skulle mer än 40% vilja byta sina tavlor från Ikea mot en tavla där motivet endast sålts i ett fåtal exemplar för att inte känn sig som att alla vardagsrum är som kundens egna. Priset för tavlor kommer inte likt andra produkter att prisdumpas på samma sätt. Främst då inga handlare säljer tavlor med exakt likadana motiv, vilket gör att priset stannar på samma nivå. Det är också inte samma prismedvetenhet hos de kunder som är ute efter en tavla. Hellre något snyggt och betala lite extra än något lite mindre fint men väldigt billigt. Som en kund uttryckte sig
– Tavlan ska ändå hänga på min vägg i några år, det blir ingen vinst att snåla när den väl ska köpas.

I Skandinavien har vi länge haft en kultur med design och ett modernt hem, gärna med inslag av det tidiga 1900-talet. Här kommer tavlorna fram som något som hängt med under hela denna tidsperiod. Främst den abstrakta delen om inte också de svenska kända tavelmakarna från mitten av 1930-talet de kommer nu att säljas på nätet till bra priser.